За нас

За нас

 

Фирмата Овалекс Трејд е основана во текот на 1999 година во Скопје, Македонија, чија што основна цел е да понуди професионална опрема за угостителство; слаткарство и пекарство.  Истотака и за  прехрамбената индустрија,  суровини за производство на млечни десерти и сладолед.

Овалекс Трејд како генерален застапник на своите купувачи им нуди професионална опрема од реномирани светски производители :

MATEKS – Турција (линии за бурек; баклава; тортили и кори);
EMPERO – Турција (професионална угостителска опрема);
MATAS   -  Турција (делилици; кугларици и сецкалици за леб)
SEVEL    – Турција (разладни ветрини за сладолед и колачи);
MATEKAТурција (миксери; машини за месо и сецкалки);
VENIX   -  Италија (конвектомати за пекарство и гастрономија)
ROLLMATIC - Италија (ламинатори; линии за кроасани; миксери)
TELME – Италија (сите врсти на машини за  производство на сладолед)

Овалекс трејд во прехрамбената индустрија на своите купувачи им нуди квалитетни сурвоини од добро познати производители:

CREMIO JSC – Бугарија ( сите врсти растителни креми);
TOSHEV – Бугарија (арома; екстракти; емулзии и прехрамбени бои);
MEISTER – Турција (глазури; преливи; шлагови; фондан и др)
FAVORETA – Турција (глазури; преливи и бази за сладолед)
PENDIK NISESTE – Турција (гликозен сируп и нишесте);
DESING – Србија ( сите врсти полнила; преливи и пасти за сладолед)

Се само дел од нашиот асортиман кој го нудиме на нашите потрошувачи. Во главно се занимаваме со трговија на големо и дистрибуција на нашите производи. Имаме дистрибутивна мрежа со свои возила да им доставиме роба на нашите потрошувачи насекаде каде што им е потребно.

 Работно време:

Работни Денови: 08.00 - 17.00 часот

Недела: Неработен ден